Un blog cu teme juridice

Acest blog se adresează oricărei persoane și a fost creat din dorința de a dezbate și a analiza cât mai multe teme de referință din domeniul vast al dreptului român, precum și al celui comunitar.
Astfel, voi folosi mijlocul oferit de această platformă pentru a publica diverse articole privind dispozițiile din noile Coduri (C.Civ. și C.P.C), noutăți din legislație, informații despre concursuri naționale și europene, și alte articole relevante.

luni, 12 noiembrie 2012

Noutate juridică - Promovarea în trepte a grefierilor


 
                Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat Hotărârea nr. 994 din 23 octombrie 2012 pentru completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului sau examenului pentru definitivare in functie, promovare in grade sau trepte profesionale superioare ori din functia de grefier cu studii medii in cea de grefier cu studii superioare, in cadrul aceleiasi instante ori aceluiasi parchet, precum si in functii de executie a personalului auxiliar de specialitate la instante si parchete superioare, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 181/2007
                Acest nou act normativ introduce un nou articol in cuprinsul Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului sau examenului pentru definitivare in functie, promovare in grade sau trepte profesionale superioare ori din functia de grefier cu studii medii in cea de grefier cu studii superioare.
                Așadar, se menționează că examenul pentru promovarea din funcția de grefier cu studii medii în cea de grefier cu studii superioare, în cadrul aceleiați instanțe sau aceluiași parchet, se organizează anual, în masura în care există solicitări în acest sens ale personalului auxiliar de specialitate încadrat care a absolvit studii superioare juridice.
            Hotărârea nr. 994 este publicată în  M. Of. nr. 746 din 6 noiembrie 2012 și conține următoarele:
Având în vedere prevederile art. 42-44 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 133 alin. (5) şi (7) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotărăşte:

ART. I
Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului sau examenului pentru definitivare în funcţie, promovare în grade sau trepte profesionale superioare ori din funcţia de grefier cu studii medii în cea de grefier cu studii superioare, în cadrul aceleiaşi instanţe ori aceluiaşi parchet, precum şi în funcţii de execuţie a personalului auxiliar de specialitate la instanţe şi parchete superioare, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 181/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 251 din 16 aprilie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se completează după cum urmează:
- După articolul 8^1 se introduce un nou articol, articolul 8^2, cu următorul cuprins:
 "Art. 8^2. - Examenul pentru promovarea din funcţia de grefier cu studii medii în cea de grefier cu studii superioare, în cadrul aceleiaşi instanţe sau aceluiaşi parchet, se organizează anual, în măsura în care există solicitări în acest sens ale personalului auxiliar de specialitate încadrat care a absolvit studii superioare juridice.”                                 ART. II
Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasă un comment aici!

I like this!